Építés

2023.09.12. 12:03

Grindeanu: a romániai autópályák hossza jövő héten eléri az 1000 kilométert

Fotó: gov.ro

Agerpres

Az erdélyi autópálya Szilágynagyfalu-Berettyószéplak szakaszának jövő heti átadásával a romániai autópályák hossza eléri a mérföldkőnek tekintett 1000 kilométert - jelentette ki kedden Prahova megyében Sorin Grindeanu.
A szállításügyi miniszter Marcel Ciolacu kormányfő társaságában a Ploieşti-Buzău sztráda 1-es és 2-es szakaszát látogatta meg.
Grindeanu a sajtónak elmondta, hogy a Mizil-Pietroasele autópályaszakaszon késésben vannak a munkálatok, de az ütemük várhatóan fel fog gyorsulni. Megemlítette a minisztériumnak azt a célkitűzését, hogy jövőre Craiovától Konstancáig sztrádán lehessen eljutni.
A miniszter kitért arra is, hogy a 2,1 milliárd eurós forrásmegvonás az EU helyreállítási alapjából nem érintette a szállításügyi minisztérium beruházásait. Így például az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt vasúti gördülőállomány-fejlesztést az EU modernizációs alapjából fogják finanszírozni - magyarázta.
Marcel Ciolacu kormányfő ehhez hozzátette, hogy a PNRR-ből forrásmegvonás miatt kikerülő összes beruházást vissza nem térítendő uniós forrásokból fogja fedezni a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában