Döntés

2023.09.27. 09:55

Felfüggesztették a Fotovoltaikus Zöld Ház Programot

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A Fotovoltaikus Zöld Ház Programot szeptember 26-tól, keddtől felfüggesztették a nagyváradi fellebbviteli bíróság döntése nyomán, amely helyt adott az egyik, a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) által nem hitelesített szerelőcég keresetének.
Az AFM keddi közleménye szerint a Dhelectric Systems kft. megóvta azt a döntést, melynek értelmében nem került fel az augusztus 28-án az igazgatóság honlapján közzétett hitelesített cégek listájára.
A nagyváradi fellebbviteli bíróság kedden úgy döntött, hogy helyt ad a szerelőcég keresetének, és a peres ügy megoldásáig felfüggeszti a programot.
A környezetvédelmi minisztérium szeptember 6-án jelentette be, hogy a Zöld ház program keretében az áramfejlesztő napelemek felszerelésére állami támogatásra pályázatot benyújtott magánszemélyek és az egyházközségek elkezdhetik kiválasztani a számítógépes alkalmazásból az 515 hitelesített szerelőcég közül azt, amelyiket megbízzák dokumentumaik ellenőrzésével, majd a telepítéssel.
A tárca akkori közleménye szerint az online alkalmazásban kiválasztott szakember legtöbb 30 napon belül megvizsgálja a dokumentumokat, és eldönti, hogy a kérelmező jogosult-e a támogatásra. A Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) pedig ezt követően összegzi az alkalmazásban a támogatásra jogosult pályázók névsorát, és a szerelőcégek elkezdhetik a munkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában