Adatszivárgás

2023.09.14. 17:45

A legfőbb ügyészséghez került a Zöld ház programmal kapcsolatos adatszivárgás ügye

Illusztráció

Agerpres

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter arról számolt be, hogy továbbította ellenőrző testületének jelentését a Zöld ház programmal kapcsolatos adatszivárgásról az országos adatvédelmi hatóságnak, a Környezetvédelmi Alap igazgatóságának és a legfőbb ügyészségnek.
A tárcavezető közlése szerint a dokumentumot kedden iktatták az ügyészségen. Fechet kijelentette: az érintettek közül senkit sem értesített arról, hogy a gyanú szerint illetéktelenek fértek hozzá a személyes adataikhoz, és hangsúlyozta, ha valóban adatszivárgás történt, fontos, hogy ez a jövőben ne forduljon elő újra.
Elmondta azt is, hogy az ellenőrző testület jelentése megerősítette a sajtóban megfogalmazott gyanút, aminek a megalapozottságát az ügyészség ki fogja vizsgálni. 'Meggyőződésem, hogy ha törvénysértés történt, a román állami intézmények a kötelességüknek megfelelően járnak el, de én nem vagyok sem ügyész, sem bíró' - jelentette ki.
Mircea Fechet augusztus 24-én bejelentette, hogy felkérte az ellenőrző testületét a 2023-as Zöld ház programmal kapcsolatos adatszivárgás kivizsgálására. A bejelentés előzménye, hogy a nyár folyamán a program nyertes pályázói közül többen jelezték: megkeresték őket napelemes rendszerek telepítésére szakosodott cégek felajánlani a szolgáltatásaikat, még mielőtt a Környezetvédelmi Alap igazgatósága kijelölte volna a programban részt vevő vállalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában