Crevediai robbanás

2023.09.05. 14:35

Egészségügyi minisztérium: Öt sérült szorul gépi lélegeztetésre, 11 páciens állapota közepes vagy jó

Agerpres

A crevediai LPG-állomásnál augusztus 26-án történt robbanás összesen öt sérültje szorul továbbra is gépi lélegeztetésre, mind az ötöt külföldi egészségügyi intézményekben ápolják - tájékoztatott kedden az egészségügyi minisztérium.
A közlemény szerint 11 közepesen súlyos vagy enyhe sérüléseket szenvedett pácienst három hazai kórházban látnak el. Hatan a bukaresti klinikai sürgősségi kórházban, ketten a Bagdasar Arseni sürgősségi kórházban, hárman a plasztikai sebészeti klinikán fekszenek.
Eddig a robbanás 30 sérültjét engedték ki a kórházból, öt áldozat meghalt.
Tizenkét sebesültet külföldi egészségügyi intézményekben kezelnek. A Brüsszelben ápolt, testfelületének több mint 15 százalékán megégett páciens továbbra is gépi lélegeztetésre szorul, hemodinamikailag stabil, állapota javult. A belga fővárosban kezelt másik páciens, akinek testét 20 százalékban borítják égési sebek, már önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, és állapota szintén kedvezően alakul.
A Milánóban kezelt két páciens egyike testfelületének több mint 90 százalékán megégett, gépi lélegeztetésre szorul, állapota továbbra is kritikus. A másik beteg testfelületének 45 százalékán vannak égési sérülések, gépi lélegeztetésre szorul, hemodinamikailag stabil, állapota biztatóan alakul.
A Berlinben ápolt két beteg önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabilak. Ők a testük több mint 40 százalékán égtek meg.
Az ausztriai Grazba szállított két beteg helyzete égési sérüléseik elhelyezkedése és kiterjedése miatt összetett sebészeti szempontból, de képesek önállóan lélegezni, hemodinamikailag stabilak.
A Bécsben kezelt beteg szintén önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, állapota nem változott az utóbbi 24 órában.
A németországi Lübeckbe szállított két páciens testfelületének 40, illetve 30 százalékán vannak égési sérülések, gépi lélegeztetésre szorulnak, hemodinamikailag stabilak, állapotuk nem változott az elmúlt 24 órában.
A norvégiai Bergenben ápolt beteg képes önállóan lélegezni, hemodinamikailag stabil, állapota javult - számolt be a minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában