Üzenet

2023.08.10. 15:28

Drulă: Senki sem áshatja alá az alapvető jogokat, sem a PSD, sem a PNL

Agerpres

A jogokért és a demokráciáért folytatott küzdelem ma aktuálisabb, mint valaha - jelentette ki a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke a 2018. augusztus 10-i bukaresti tüntetés ötödik évfordulója alkalmából megfogalmazott csütörtöki üzenetében.
Cătălin Drulă csütörtöki Facebook-bejegyzésében emlékeztetett, hogy öt évvel az erőszakos tömegoszlatásba torkollt tüntetés után megtörtént a vádemelés az ügyben. "Emberek ezreit bántalmaztak PSD-s parancsra, mert mertek utcára vonulni. Senki sem áshatja alá Romániában az alapvető jogokat. Sem a PSD, sem a PNL" - fogalmazott az ellenzéki alakulat elnöke.
Hozzátette, idén Klaus Iohannis államfő "oltalma alatt" Nicolae Ciucă liberális pártelnöknek és Lucian Bode volt belügyminiszternek a szociáldemokrata törvényhozók támogatásával sikerült keresztülvinniük a parlamenten azt a törvényt, amely szerint "börtönbüntetés jár a tüntetéseken való részvételért".
Drulă szerint "a 2024-ben az urnák elé vonuló becsületes románok véget vetnek majd a Iohannis, Ciolacu, Ciucă és Bode vezette ostromnak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában