Sztrájk

2023.06.07. 14:17

Marius Nistor: A tanügyi sztrájk akkor ér véget, amikor a kormány előáll egy elfogadható megoldással

Agerpres

A tanügyi sztrájk akkor fog véget érni, amikor a kormány előáll egy olyan megoldással, amelyet a tanügyi alkalmazottak is elfogadnak - jelentette ki a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség elnöke csütörtökön, az oktatási minisztérium képviselőivel való egyeztetés előtt.
Marius Nistor szerint egyelőre nem indokolt az országos képességfelmérő vizsga és az érettségi elhalasztása, de minél inkább elhúzódik a munkabeszüntetés, annál nagyobb ennek a kockázata. Arra a kérdésre, hogy lát-e lehetőséget a helyzet rendeződésére péntekig, a szakszervezeti vezető azt mondta, hogy minden Románia Kormányán múlik.
Beszélt arról is, hogy csütörtökön vagy pénteken újabb nagyszabású tüntetést tartanának Bukarestben, 20 ezer személy részvételével. Erre vonatkozó kérelmüket benyújtották a fővárosi polgármesteri hivatalhoz, egyelőre várják a választ rá. A tanügyi sztrájk május 22-én kezdődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában