Caracali ügy

2023.05.30. 17:13

Jogerősen harminc év börtönre ítélték Gheorghe Dincát

Jogerősen harminc év börtönre ítélte kedden a Craiova megyei táblabíróság a 2019-ben Caracalban eltűnt két lány, Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu megölésével vádolt Gheorghe Dincát.

Agerpres

Az elsőrendű vádlott esetében a táblabíróság fenntartotta a tavaly szeptemberi alapfokú ítéletben kiszabott 30 év börtönbüntetést.
A per másik vádlottjára, Ştefan Risipiţeanura a jogerős ítéletben 12 év szabadságvesztést szabtak ki nemi erőszakért. Alapfokon őt hét év szabadságvesztésre ítélték.
Az ügy vádiratát 2020. január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) állította bíróság elé.
Dincát azzal vádolják, hogy caracali otthonában megölte Luiza Melencut és Alexandra Măceşanut. A minősített emberölés mellett kiskorúak sérelmére elkövetett emberkereskedelem, nemi erőszak és holttest meggyalázásának bűntette miatt is felelnie kellett. Risipiţeanut nemi erőszakkal vádolják.
A nyomozás elején Gheorghe Dincă bevallotta, hogy 2019. július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét. Az országos törvényszéki orvostani intézet (INML) DNS-elemzését követően megállapították, hogy a férfi gazdaságának udvarán talált fémhordóból származó hamuban talált csontdarabok 99,93 százalékos valószínűséggel Alexandra Măceşanutól származnak.
Dincă azt is bevallotta, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, a 2019 áprilisában eltűnt, a 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére vitte. Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is megvizsgálta, de nem tudta megállapítani, hogy kitől származnak. A vádlott utólag a vallomását megváltoztatta, azt állítva, hogy Melencut elvitték a házából, nem ő ölte meg a lányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában