Büdzsé

2023.05.30. 17:40

Drulă: A PSD-PNL-kormány példátlan katasztrófa felé sodorja Romániát, elszabadult a költségvetési hiány

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă kedden arra figyelmeztetett, hogy a PSD-PNL-kormány 'példátlan katasztrófa' felé sodorja Romániát, miután a költségvetési hiány 'egy év alatt 24 milliárd lejről 34,2 milliárdra nőtt'.

Agerpres

'A számok azt mutatják, hogy Ciucă és Ciolacu pénzügyileg a tönk szélére juttatták az országot, és elszegényítették a romániaiakat, hogy kielégítsék pártklientúrájukat. A PSD-PNL-kormány megdöntötte saját közpénzelherdálási rekordját' - idézte a pártelnököt az USR közleménye.
Drulă felszólította a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőit, hogy 'vessenek véget a költségvetés pártklientúra javára történő kifosztásának', hozzátéve, hogy így kerülne pénz a tanárok tisztességes fizetésére.
A közlemény emlékeztetett arra, hogy az idei első négy hónapban a költségvetési hiány 27,4 milliárd lejre, a GDP 1,72 százalékára nőtt, miközben a múlt év azonos időszakában 1,2 százalékos volt a GDP-arányos deficit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában