Támogatás

2023.03.17. 13:56

Cărbunaru: a kormány támogatni fogja a biztosítottak érdekeit védő intézkedéseket

Illusztráció

Agerpres

A kormány támogatni fog minden olyan intézkedést, amely a gépjármű-felelősségbiztosítási piac fejleményei által érintett biztosítottak érdekeit védi - közölte pénteken a kormányszóvivő.
Dan Cărbunaru rámutatott, a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) az illetékes intézményként általa elvégzett vizsgálat nyomán elküldi megoldási javaslatait a pénzügyminisztériumnak, amely a kormány elé terjeszti majd ezeket.
Az ASF úgy döntött, hogy visszavonja az Euroins Románia biztosítótársaság működési engedélyét a cég fizetésképtelenségére utaló jelek miatt.
Az intézmény pénteki közleménye szerint az Euroins ellen csődeljárás indul, és a Biztosítási Garanciaalapot (FGA) nevezik ki a társaság ideiglenes vagyonfelügyelőjévé. Feladata irányítani a cég üzleti tevékenységét és meghozni a vagyona megőrzéséhez szükséges intézkedéseket. A biztosítótársaság jelenlegi vezetőségét felfüggesztik, az FGA mandátuma pedig a felszámolóbiztos kinevezéséig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában