Helyreállítási terv

2023.03.23. 08:03

Boloş: Romániának április 30-áig kell elküldenie az EB-nek a PNRR módosításával kapcsolatos dokumentációt

Forrás: gov.ro

Agerpres

Romániának április 30-áig kell elküldenie az Európai Bizottságnak (EB) az országos helyreállítási terv (PNRR) módosításával kapcsolatos végleges dokumentációt - jelentette ki szerdán az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter.
Marcel Boloş emlékeztetett, Románia négy ponton készül módosítani a helyreállítási tervén: a 2021-es gazdasági növekedés miatt csökkentenie kell a helyreállítási alapból járó vissza nem térítendő támogatás összegét; a beruházási projektek költségeit a megnövekedett építőanyag- és munkaerőköltségekhez kell igazítani; bele kell foglalni a tervbe a tiszta energiára való átállást célzó REPower EU beruházásait; módosítani kell azon az előíráson, amely a bruttó hazai termék (GDP) 9,4 százalékában szabja meg a nyugdíjakkal járó kiadások felső küszöbét.
"Ez az első és utolsó esélyünk a PNRR módosítására, hogy 2026 augusztusáig teljesíteni tudjuk a követelményeket. Ha most kifelejtünk egy mérföldkövet vagy célkitűzést, amely esetleg módosításra szorulhat, később szinte lehetetlen lesz ezt megtenni" - nyomatékosította a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában