AFEER

2023.03.30. 18:02

A gyakori törvénymódosításokra panaszkodnak az energiaszolgáltatók

Illusztráció

Agerpres

A gyakori törvénymódosítások miatt az energiaszolgáltató vállalatok kénytelenek újraszámolni és helyesbíteni a számlákat, ami a fogyasztók jelentős bizalomvesztéséhez vezet - jelentette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón a Romániai Energiaszolgáltatók Szövetségének (AFEER) elnöke.
Laurenţiu Urluescu elpanaszolta, hogy az elmúlt két év sorozatos válságai nyomán az energiaszolgáltatók és -kereskedők hálátlan helyzetbe kerültek, mert sokszor olyasmikért hibáztatták őket, amikről nem tehettek. Példaként említette az áram- és gázszámlák rendszeres korrigálását, amire a gyakori törvénymódosítások miatt volt szükség.
Elmagyarázta, hogy a fogyasztók nem értették ezeket a számlakiigazításokat, és ez gyanakvóvá tette őket. 'Nagyon sokszor letolvajoztak minket és a megbüntetésünket követelték' - részletezte az ágazati munkáltatói szövetség elnöke.
Laurenţiu Urluescu szerint nehézségeket okozott számukra az is, hogy a döntéshozók nem konzultáltak velük és nem rendeltek hatástanulmányt a jogszabályok módosításáról. Így szerinte a rendeletekben sokszor homályos és néha végrehajthatatlan előírások jelentek meg, amelyek értelmezése a piaci szolgáltatók belátására volt bízva. 'Ez számunkra kellemetlen, mert megnő a kockázata annak, hogy bizonyos előírásokat félreértelmezünk, és később ezért megbüntetnek' - jelentette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában