Támogatás

2023.02.10. 16:00

Kormánydöntés: szarvasmarhánként 73 eurós támogatást kaphatnak a tejtermelő gazdák

Forrás: Pixabay

Agerpres

Szarvasmarhánként 73 eurós támogatást kaphatnak azok a tejtermelő gazdák, akiknek az ukrajnai háború okozta válság miatt csökkent a jövedelmük. Az intézkedésről szerdai ülésén döntött a kormány.

Az RMDSZ közleménye szerint azok a gazdák jogosultak a támogatásra, akik legalább tíz tehenet tartanak. Kivételt képeznek a hegyvidéken gazdálkodók, esetükben minimum öt jószágot szabtak meg feltételként. Az állatok nem lehetnek 12 évnél idősebbek. További kitétel, hogy a gazdák értékesítették az általuk termelt tejet 2022. augusztus 1-je és december 31-e között, illetve hogy tavaly év végén még megvolt a tehénállomány 75 százaléka, ami után állami támogatást kaptak. A támogatást a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kirendeltségeinél kell kérvényezni. A keretösszeg 44 millió euró, az igényelhető legnagyobb összeg gazdánként 250 ezer euró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában