Mentés

2023.02.06. 08:48

Két csoportban kimenekítették a Transzfogarasi út melletti Capra menedékházban rekedt turistákat

Forrás: IPJ Arges

Agerpres

A belügyminisztériumi mentőcsapatok biztonságos helyre szállították azt az 58 személyt, akik a Transzfogarasi út melletti Capra menedékházban rekedtek a vasárnapi hajnali lavinák után - számolt be vasárnap délután az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

A közlemény szerint két csoportba osztották az embereket. Egy 17 fős csoportot mikrobusszal Piteşti-re szállítottak, míg 41 személyt (40 turistát és a menedékház egyik alkalmazottját) egy közeli szálláshelyre. A 15 alkalmazottból 14 a Capra menedékházban maradt.
A felügyelőség szerint a szálláshelyre egy két kilométeres hosszúságú lavina zúdult rá vasárnap hajnalban. Helyszíni beszámolók szerint a hótömeg megrongálta a menedékházat és maga alá temette a közeli parkolóban lévő autókat.
A mentőakcióban résztvevő hegyimentők, csendőrök és útkarbantartók több tűzoltó- és mentőautó, egy multifunkcionális hókotró, illetve két mikrobusz kíséretében érkeztek meg a menedékházhoz. Munkájukat a katasztrófavédelem két lánctalpas járműve is segítette.
A Transzfogarasi út 104-es kilométerszelvényétől 2022. október 30-tól hivatalosan tilos a forgalom. A hatóságok ezért vizsgálják, hogyan jutottak fel a turisták az országút 107-es kilométerszelvényénél található Capra menedékházig a lezárt útszakaszon. Az Argeş megyei rendőrség vasárnap délelőtt közölte, hogy a szabálysértők bírságra számíthatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában