Támogatás

2023.01.18. 17:40

Növelte a kormány a bölcsődei, az óvodai és az iskolai ellátás idei normatív támogatását

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A fejenkénti 6386 lejről 6834 lejre növelte a kormány a bölcsődei, az óvodai és az iskolai ellátás idei normatív támogatását - számolt be szerdai sajtótájékoztatóján Dan Cărbunaru.
A kormányszóvivő elmondta, hogy a támogatás a bérekre, prémiumokra, pótlékokra és egyéb bér jellegű kiadásokra fordítható. Összege 7 százalékkal nagyobb, mint 2022-ben, tekintettel arra, hogy egy tavalyi sürgősségi kormányrendelet értelmében nőttek a bérek a tanügyben.
Cărbunaru tájékoztatása szerint a kormányhatározat a fejenkénti 485 lejről 570 lejre növelte a bölcsődei, az óvodai és az iskolai ellátásban felmerülő szakmai képzéssel, a tanulók időszakos értékelésével, illetve a javak és szolgáltatások beszerzésével kapcsolatos kiadások normatív támogatását. Ez a növekedés 17 százalékos, és fedezi a 2021 októbere és 2022 októbere közötti inflációt - tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában