Kiadatás

2023.01.16. 12:11

Kiadták az amerikai hatóságoknak a Hell's Angels egyik romániai tagját

Forrás: stirileprotv.ro

Agerpres

Kiadták az Egyesült Államoknak a Hell's Angels egyik romániai tagját, aki ellen kábítószer-kereskedelem, pénzmosás és gyilkossági kísérletben való bűnrészesség miatt folyik nyomozás.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) arról tájékoztatta hétfőn az Agerpres hírügynökséget, hogy 2020-ban a román rendőrség és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatallal (DEA) és az US Marshals Service-szel együttműködve, az USA Szövetségi Igazságügyi Minisztériumának megbízásából kezdett kivizsgálásba a Hells Angels tagjával kapcsolatban, akit nemzetközi drogkereskedelemben való részvétellel, pénzmosásban való bűnrészességgel, a fegyverekre és lőszerekre vonatkozó törvények megsértésével, emberölés előkészítésével, szervezett bűnözői csoport létrehozásával gyanúsítanak.
Az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságai kérelmének eleget téve a román rendőrség letartóztatta a keresett román állampolgárt, és januárban a román hatóságok jóváhagyták a kiadatási kérelmet. A Hell's Angels tagját az Egyesült Államokba szállítják, ott kell majd bíróság elé állnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában