Gyász

2023.01.03. 18:46

Elhunyt Mitică Popescu színművész

Agerpres

Meghalt kedden, 86 éves korában Mitică Popescu. A közismert román színművésznek szívproblémái és más betegségei is voltak, a bukaresti Elias kórházban érte a halál - erősítették meg az AGERPRES hírügynökségnek kórházi források. Mitică Popescu 1936. december 2-án született Bukarestben. A fővárosi színművészeti egyetemen szerzett oklevelet 1967-ben. A temesvári és a Piatra Neamţ-i társulatnál, majd 1973-tól a bukaresti Teatrul Mic színháznál játszott pályafutása végéig, 2010-ig.
Színházi karrierje során többek között Pirandello-, Goldoni-, Bulgakov-, Csehov-, Radzinski-, Shakespeare-, Strindberg- és Moliĕre-darabokban kapott emlékezetes szerepeket. Filmes karrierjében emlékezetes Cocoșilă szerepe Stere Gulea Moromeții című filmjében, de játszott Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Şerban Marinescu, Geo Saizescu és Cătălin Apostol által rendezett filmekben is.

A színész nevéhez fűződik a román köztelevízió egyik leghosszabb életű produkciója, a TVR2-n 1999-től sugárzott ''D'ale lui Mitică".
Mitică Popescu 2002-ben magas rangú állami kitüntetést kapott más színészekkel együtt 'a román színház szolgálatába állított odaadásáért'. A 2009-es UNITER-gálán életműdíjban részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában