Klímaváltozás

2023.01.18. 18:57

Cărbunaru: A kormány jóváhagyta a klímaváltozás oktatását és a környezeti nevelést célzó országos stratégiát

Szerdai ülésén a kormány jóváhagyta a klímaváltozás és a környezetvédelem oktatásának 2023-2030-as országos stratégiáját - jelentette be Dan Cărbunaru.

Forrás: Facebook/Guvernul României

Agerpres

A kormányszóvivő szerint ez egy fontos lépés a romániai oktatás számára. „A tanintézetek stratégiai partnerekké válnak a fenntartható jövő építésében. Így a diákok és a tanárok teljes körű támogatást kapnak az éghajlati és környezeti válság súlyosságának, valamint e válságok okainak és hatásainak megértéséhez, illetve ahhoz, hogy miként lehet javítani a társadalomnak eme kihívásokra adott reakcióin” - fogalmazott Cărbunaru a kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.
Hangsúlyozta, a stratégia célkitűzései összhangban állnak a Klaus Iohannis államelnök által kezdeményezett Képzett Románia projekt elveivel, és az annak folytatásaként 2021-ben létrehozott projekttel, amely az éghajlatváltozás oktatását és a környezeti nevelést tűzte ki célul. „A projekt egyik célkitűzése, hogy az oktatási rendszer a társadalom és a környezet iránt felelős polgárokat neveljen” - magyarázta a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában