Vizsgálat

2022.12.06. 17:10

Nem volt robbanószer az ukrajnai nagykövetségre érkezett gyanús borítékokban

Forrás: realitatea.net

Agerpres

Nem tartalmaztak robbanószert a bukaresti ukrán nagykövetségre érkezett borítékok - tájékoztatott kedd délután a Román Hírszerző Szolgálat (SRI). A közlemény szerint az intézmény tűzszerészeit 10 óra 50 perc körül riasztották a 112-es segélyhívó számon a diplomáciai képviselethez, amelynek munkatársai gyanúsnak tartották a postai küldeményeket.
A tűzszerészek biztonságos körülmények között elszállították a borítékokat, majd átvizsgálták a tartalmukat, és robbanószert nem találtak - közölte a SRI. A borítékokat további elemzésre szaklaboratóriumokba küldik, hogy minden gyanút eloszlassanak a tartalmukkal kapcsolatban. A spanyol rendőrség hétfőn három gyanús, ukrán diplomatáknak címzett csomagot foglalt le egy postahivatalban - jelentette be az ukrán külügyminisztérium szóvivője az intézmény hivatalos Facebook-oldalán az Ukrinform és a DPA hírügynökségek szerint. Az ukrán diplomáciai intézmények ellen külföldön elkövetett fenyegetések száma így elérte a huszonegyet - mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában