Kormánydöntés

2022.12.28. 21:11

Nem kell nyilatkozatot benyújtaniuk az áramfogyasztás kedvezményes árú számlázásához a több fogyasztási hellyel rendelkezőknek

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Elfogadta szerdai ülésén a kormány azt a rendeletet, amellyel eltörlik az áramfogyasztás kedvezményes árú számlázását kérelmező nyilatkozatot a több fogyasztási hellyel rendelkezők esetében. Az energiaügyi minisztérium államtitkára, Dan Drăgan a kormányülést követően rámutatott, az energiaárak korlátozásáról és kompenzálásáról szóló sürgősségi rendeletet módosító jogszabály előírja, hogy a fogyasztási helyek számától függetlenül bárki részesülhet a kedvezményes tarifából, ha a havi áramfogyasztása az adott határérték alatt van, és nem kell ehhez nyilatkozatot benyújtania.
A másik három kategóriába tartozók, azaz a legalább egy kiskorút egyedül nevelő szülők, a gyógykezelésükre elektromos orvosi műszereket használó fogyasztók és a legalább három kiskorút eltartó családok esetében továbbra is szükséges a nyilatkozat, hogy a fogyasztástól függetlenül részesülhessenek a legalacsonyabb, kilowattóránként 0,68 lejes díjszabásban - magyarázta az államtitkár.
Dan Drăgan hozzátette, a szerdán elfogadott rendelet egyértelművé teszi azt is, hogy a kedvezményes árú számlázáshoz nincs szükség az adott helyiségben élők és az energiaszolgáltató közötti szerződésre, elegendő a lakástulajdonos és a szolgáltató közötti szerződés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában