Támogatás

2022.12.09. 13:28

Boloş: A kormány jóváhagyta a kiszolgáltatott személyek és családok energiaár-kompenzációját

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A kormány jóváhagyta a rászoruló személyek és családok energiaár-támogatását, az úgynevezett energiakártya kedvezményezettjei 1400 lejes segélyt kapnak számláik kifizetésére - jelentette ki csütörtökön Marcel Boloş európai projektekért felelős miniszter a kormánypalotában.
A tárcavezető szerint az összeget két részletben folyósítják, 700 lejt 2023 februárjában, majd újabb 700 lejt 2023 szeptemberében. A következő szociális kategóriák részesülnek a támogatásban: a 60 év fölötti nyugdíjasok, akiknek háztartásában az átlagjövedelem nem haladja meg a 2000 lejt; a rokkantnyugdíjasok és fogyatékkal elő személyek, mindkét kategória esetében érvényes a 2000 lejes jövedelemhatár; a szociális segélyben részesülő, valamint a családi pótlékban részesülő személyek.
Boloş elmondta, hogy a támogatásban a kormány becslései szerint 3,9 millió személy fog részesülni, a kedvezményezettek listáját a munkaügyi minisztérium állítja össze. Közlése szerint a kedvezményezettek a villamosenergia-, a földgáz-, a távfűtés, valamint a tűzifaszámláikat is kifizethetik a segélyből a postahivatalokban, postai átutalással az energiakártya, a számlák és a személyi igazolványuk birtokában. A műveletet a postások is el tudják végezni - tette hozzá. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az energiakártya névre szól, különféle biztonsági elemeket tartalmaz, nem adható át más személynek, és nem használható készpénzfelvételre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában