Schengen

2022.11.24. 14:25

Iohannis: Továbbra is lehetségesnek tartom, hogy december 8-án sor kerüljön a szavazásra a schengeni csatlakozásról

Agerpres

Klaus Iohannis lehetségesnek tartja, hogy az uniós tagállamok bel- és igazságügyi minisztereit tömörítő tanács december 8-i ülésén szavazásra bocsássák Románia schengeni csatlakozásának ügyét. A Gitanas Nauseda litván államfővel csütörtökön Vilniusban folytatott megbeszélést követően a román elnök rámutatott, decemberig még van idő "tisztázni a problémákat", átfogóbban megvizsgálni bizonyos kérdéseket. „Barátaink közül néhányan újabb kérdésekkel álltak elő. Mi készen állunk az együttműködésre, majd a szavazásra december 8-án” - fogalmazott.
Egy nappal korábban Rigában azt mondta Iohannis a téma kapcsán, hogy ha a bel- és igazságügyi tanács december 8-i üléséig nem válik bizonyossá, hogy a testület megszavazza Románia schengeni csatlakozását, egy-két hónappal elhalasztható a döntéshozatal. „Nekünk az az érdekünk, hogy a szavazás számunkra pozitív eredménnyel záruljon. Senkinek nem hasznos kierőltetni egy olyan szavazást, amely esetleg nem a várt eredményt hozza” - nyomatékosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában