Rotáció

2022.08.09. 15:12

Ciolacu: A miniszterelnöki tisztség megtiszteltetés

Agerpres

A miniszterelnöki tisztség megtiszteltetés - jelentette ki kedden Marcel Ciolacu, aki szerint előre hozott választások lesznek, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem adja át jövőre a kormányfői tisztséget a Szociáldemokrata Pártnak (PSD).
A parlamentben nyilatkozó Ciolacut többek között arról faggatták az újságírók, hogy szeretne-e miniszterelnök lenni jövő tavasztól. "A miniszterelnöki tisztség megtiszteltetés" - fogalmazott válaszában a politikus, hozzátéve, ha párttársai úgy döntenek, hogy ő a megfelelő személy a kormányfői tisztség betöltésére, vállalni fogja a megbízatást.
Ciolacunak ugyanakkor meggyőződése, hogy jövő tavasztól alakulata adhatja a miniszterelnököt. Hozzátette, nincs értelme kommentálni azoknak a nyilatkozatait, "akik napozás közben egyszer csak úgy döntenek, hogy hírtémát szolgáltatnak a televízióknak". "A koalíciós megállapodás egyértelmű. Korábban is mondtam: ha elmarad a rotáció, nincs más variáns, csak az előre hozott választások" - szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában