Ítélet

2022.06.17. 13:08

Augusztusban alapfokú ítélet születhet a Caracal-ügyben

Agerpres

Az Olt megyei törvényszék bírái augusztusra halasztották az ítélethozatalt az úgynevezett Caracal-ügyben, amelyben Gheorghe Dincát két eltűnt lány, Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu megölésével vádolják.

Az Olt megyei törvényszéken az ügy alapfokú tárgyalása zajlik. A kihallgatások májusban lezárultak, és csütörtökön a bírák augusztus 12-ét jelölték meg a következő tárgyalás időpontjaként, amikor ítéletet hirdetnek.

A caracali ügy vádiratát 2020. január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítja bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

Dincát azzal vádolják, hogy caracali otthonában megölte Luiza Melencut és Alexandra Măceşanut. A minősített emberölés mellett kiskorúakat érintő emberkereskedelem, nemi erőszak és holttest meggyalázásának bűntette miatt is felelnie kell. Risipiţeanut nemi erőszakkal vádolják. Mindkettejüket a craiovai fegyházban tartják fogva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában