Történelem

2022.05.04. 18:14

Tervezet: Választható tárgyként tanulhatnak a középiskolások az 1989-es forradalomról és a rendszerváltásról

Forrás: rfi.ro

Agerpres

Az 1989-es forradalom és rendszerváltás nevet viselő tantárgynak a líceumi kerettantervbe való felvételéről szóló törvényjavaslatot fogadott el szerdán a képviselőház. A tervezet elfogadását 215 törvényhozó támogatta, 17-en ellene voksoltak, 44-en tartózkodtak.

A jogszabályjavaslat szerint az 1989-es forradalom és rendszerváltás nevű tantárgy választható tárgyként kerülne be a tizenkettedik, illetve a tizenharmadik osztály tantervébe. A tantárgyi tantervet, a tankönyveket és az oktatás módszertanát az oktatási minisztérium dolgozza ki a forradalmárszervezetekkel való egyeztetést követően - áll még a tervezetben.

"Gyermekeinknek tudniuk kell, mi történt 1989-ben Temesváron és az ország más városaiban, mert azoknak a történéseknek köszönhetjük szabadságunkat, demokráciánkat és a jövőnket" - mutatott rá a tervezet kezdeményezője, Marilen Gabriel Pirtea nemzeti liberális párti képviselő.

A tervezetről első házként szavazott a képviselőház, a végső döntés a szenátusé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában