Románia

2022.05.24. 15:23

Román Repülőklub: a rosszul kinyílt ejtőernyő okozta a marosvásárhelyi klubnál történt balesetet

Agerpres

A Román Repülőklub bejelentette, hogy a marosvásárhelyi klubnál kedden történt balesetet, amely során egy 19 éves fiatalember nagy magasságból lezuhant és súlyosan megsérült, az okozta, hogy a fő ejtőernyő nem nyílt ki teljesen.

Az intézmény közleménye szerint mind a fő, mind a tartalék ejtőernyő csak részben nyílt ki, és összegabalyodtak, így találták meg azokat az ugrás helyszínén. A 19 éves fiatalember a 17. ugrását hajtotta végre az ejtőernyős engedély megszerzését célzó tanfolyam keretében, amikor a baleset történt. A klub képviselői azonnal riasztották a mentőket és minden illetékes hatóságot.

A polgári repülésbiztonságért felelős hatóság (AIAS) ellenőrei vizsgálják a baleset okait. A Román Repülőklub vezetősége elrendelte az ejtőernyős tevékenység felfüggesztését az összes területi repülőklubnál a baleset okainak megállapításáig - olvasható a Román Repülőklub honlapján közzétett közleményben.

A SMURD Maros megyei egységének koordinátora, Maria Salanţa szerint a fiatalember mély kómában van, 13.45-kor az állapota "viszonylag stabil" volt, de várták a CT(komputertomográf)-vizsgálat eredményeit.

"Nagyon nagy magasságból zuhant le. Mély kómában volt, amikor az intenzív terápiás csapat átvette, és többfajta kivizsgáláson kell átesnie, mert több sérülést szenvedett. Elvégezték a CT-vizsgálatot, várjuk az eredményt" - mondta Maria Salanţa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában