Románia

2022.05.23. 16:11

Ciucă: A kormányprogram, a PNRR gyakorlatba ültetése és az OECD-hez való csatlakozás előkészítése kiegészítik egymást

Forrás: gov.ro

Agerpres

A kormányprogram nem teljesíthető az ebben megszabott célkitűzések, az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt célkitűzések, valamint és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) való csatlakozással kapcsolatos kormányzati kötelezettségek teljesítése nélkül - jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök a hétfői kormányülés elején.

A kormányfő rámutatott, reggel találkozott az OECD képviselőivel, akikkel a kormányzati apparátust érintő, valamint a gazdasági környezet támogatását szolgáló fontos reformokkal kapcsolatos intézkedésekről és döntésekről beszélt, amelyek egyszerűbbé tennék a vállalkozások működését, és közép- és hosszú távon éreztetnék hatásukat.

Elmondta még, hogy mind a hétfői, mind a szerdai kormányülésen a PNRR-vel kapcsolatos döntéseket hoznak meg, hogy lehetővé tegyék a tervbe foglalt célkitűzések végrehajtását és a pénzalapok lehívását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában