Románia

2022.05.02. 15:36

Belügyi tárca: közel 2400 bűncselekményt állapítottak meg a hatóságok a május elsejei hétvégén

Illusztráció

Agerpres

A május elsejei hétvégén 2383 bűncselekményt állapítottak meg a belügyi szervek, és 433 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetése közben. Az elmúlt hétvégén naponta több mint 25.000 belügyi alkalmazott teljesített szolgálatot, és jelenlétüknek köszönhetően nem történtek rendkívül súlyos események - tájékoztat hétfői közleményében a belügyminisztérium. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrök jelen voltak a legforgalmasabb közutakon; a tavalyi év hasonló időszakához képest 88 százalékkal kevesebb közúti baleset történt - állítja közleményében a tárca.

Az ellenőrzések nyomán 2050 gépkocsivezetőnek bevonták a jogosítványát és elvették 667 jármű forgalmi engedélyét. A dokumentum szerint a hegyicsendőrök folyamatosan jelen voltak az üdülőhelyeken és turistaútvonalakon. A három nap alatt 180 veszélybe került személy kért segítséget az 112-es sürgősségi hívószámon. A katasztrófavédelmi csapatok több mint 3860 bevetésen vettek részt a három nap alatt. A SMURD mentősei 3279 személynek nyújtottak sürgősségi egészségügyi ellátást, a katonai tűzoltók pedig 22 személyt menekítettek ki tűzből, vagy más veszélyes helyzetből. A belügyi szervek helikoptereinek 54 küldetése volt az elmúlt hétvégén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában