Eurovíziós Dalfesztivál

2022.05.13. 08:24

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal

Agerpres

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő wrs Llámame című dalával. A román előadó a csütörtök este megtartott második elődöntőben szerepelt, amelyből Belgium, Csehország, Azerbajdzsán, Lengyelország, Finnország, Észtország, Ausztrália, Svédország és Szerbia képviselői jutottak még tovább a telefonos és online szavazás eredményeként.

A szombati fináléban színpadra lépnek még az első elődöntőből továbbjutott énekesek Svájc, Örményország, Izland, Litvánia, Portugália, Norvégia, Görögország, Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és Hollandia képviseletében, továbbá az automatikusan döntőbe jutó öt országot - Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia - képviselő versenyzők.
Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az olaszországi Torinóban tartják, szlogenje The sound of beauty. A döntőt szombat este rendezik, a TVR 1 és a TVR Internaţional élőben közvetíti 22 órától. Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában