Tragikus baleset

2022.03.18. 14:33

Harckocsikkal való gyakorlatozás közben életét vesztette egy katona a smârdani lőtéren

Életét vesztette pénteken egy 35 éves katona a Galac megyei smârdani lőtéren, gyakorlatozás közben.

Illusztráció

Forrás: Facebook.com/mapn.ro

Agerpres

A főtörzsőrmester egy harckocsivezetési gyakorlat keretében egy tank elindításához szükséges manővereket koordinálta, amikor a mozgó jármű és a hangár egyik oldalfala közé szorult - tájékoztatott a védelmi minisztérium. A helyszínre kiszálló SMURD-mentőcsapat nem tudott már semmit tenni az élete megmentéséért - derül ki a tárca közleményéből. Sebastian Şerban főtörzsőrmester a 284-es számú galaci harckocsi-zászlóaljban szolgált.

A galaci rendőrség bűnügyi osztálya a helyszínen vizsgálódik, és a iaşi-i katonai ügyészséget is értesítették a történtekről. A katonai egység szintjén létrehozott bizottság szintén vizsgálja a baleset körülményeit. "Az elhunyt 35 éves volt, nős, és 2008 óta szolgált a védelmi minisztérium kötelékeiben. A tárca vezetősége mély sajnálatát fejezi ki a tragikus esemény miatt, és a gyászoló család mellett áll" - olvasható a közleményben.

Nicolae Ciucă miniszterelnök is részvétét fejezte ki a gyászoló családnak a kormány Facebook-oldalára írt bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában