Haditengerészet

2022.03.28. 11:48

FRISSÍTVE | Tengeri aknát észleltek a román parttól 70 kilométerre

Illusztráció

Agerpres

 

Aknát fedeztek fel a Fekete-tengerben, mintegy 70 kilométerre a Capu Midia gyakorlótértől - közölte hétfőn a haditengerészet vezérkara (NFMS). A katonai testület közleménye szerint aknászhajó indult a sodródó robbanószerkezet megsemmisítésére, fedélzetén tűzszerész búvárokkal. Az aknát hétfőn reggel vette észre egy román halászhajó, amelynek kapitánya 8 óra 10 perc körül értesítette a hatóságokat. A haditengerészet vezérkari főnöke azonnal parancsot adott az aknászhajó elindítására. A hajó 8 óra 20 perckor indult el a konstancai katonai kikötőből.

 

Megsemmisítették a Fekete-tengerben észlelt aknát

 

Sikeresen megsemmisítették a Fekete-tengerben észlelt aknát a konstancai katonai kikötőből hétfő reggel indult aknászhajó szakemberei. A haditengerészet vezérkara hétfőn 11 óra körül közölte, hogy aknát fedeztek fel a Fekete-tengerben, mintegy 70 kilométerre a Capu Midia gyakorlótértől. Az aknát hétfőn reggel vette észre egy román halászhajó, amelynek kapitánya 8 óra 10 perc körül értesítette a hatóságokat. A haditengerészet vezérkari főnöke azonnal parancsot adott egy aknászhajó elindítására. Az aknászhajó 8 óra 20 perckor futott ki a konstancai katonai kikötőből. A román haditengerészet tájékoztatása szerint a sodródó aknát nehézségek nélkül sikerült megsemmisíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában