Tervezet

2021.12.13. 15:12

Grindeanu: Azt szeretném, hogy egy alaposan megvitatott költségvetésünk legyen jövő évben

Forrás: digi24.ro

Agerpres

Sorin Grindeanu, a Szociáldemokrata Párt első alelnöke azt szeretné, ha a jövő évi költségvetés-tervezetet "alaposan megvitatnák" az elfogadása előtt.

A szállításügyi minisztert arról kérdezték hétfőn a PSD székhelyén az újságírók, hogy szerinte elfogadja-e a parlament a 2022-es büdzsé tervezetét még az ünnepek előtt.

"Remélem, igen, bár én azt szeretném, hogy alaposan átbeszélt költségvetésünk legyen. Elég rövid az idő az ünnepekig, de ha sikerül mindent megvitatni, és mindenki többé-kevésbé elégedett lesz, akár ez is lehetséges" - válaszolta.

Grindeanu a szállításügyi minisztériumnak arról a kéréséről is beszámolt, hogy a tárca beruházásokra szánt kerete jövőre nőjön meg 9 milliárd lejre, figyelembe véve, hogy 2022-ben nagyon sok projektet fognak aláírni, amelyeknek túlnyomó része részben európai alapokból valósul majd meg. Mindezeket azonban alaposan át kell beszélni a pénzügyi minisztériummal, és ez időt igényel - szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában