Zöldigazolvány

2021.11.15. 12:17

Simion: Nem bocsátják szavazásra a Covid-igazolványról szóló törvénytervezetet

Nem kerül a héten a képviselőház plénuma elé a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvénytervezet – állítja a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke, George Simion.

A képviselő szerint ezen a héten nem bocsátják szavazásra az alsóházban a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) „alkotmányellenes” kezdeményezését. Simion azt mondta, alaposan meg kell vizsgálni a tervezetet, „az utolsó vesszőig”, és hat szakbizottságnak is véleményeznie kell, mielőtt a plénum elé kerül. „Nem fogjuk megengedni, hogy szavazzon a plénum egy olyan törvényről, amelyről a többi képviselő is tudja, hogy alkotmányellenes, de nem merik kimondani” – fogalmazott.

A törvényhozó hétfői sajtótájékoztatóján azt is elmondta, kérni fogják a házbizottságtól, vizsgálja felül azt a szerintük törvénytelen döntést, miszerint csak zöldigazolvánnyal engedélyezett a belépés a parlament épületébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában