Országos tanács

2021.10.08. 12:53

Dancă: Titkos szavazással kell kiválasztani a miniszterelnök-jelöltet

Fotó: playtech.ro

Ionel Dancă liberális párti képviselő egy pénteki Facebook-bejegyzésben úgy vélekedett, hogy a PNL miniszterelnök-jelöltjét a párt országos tanácsának kellene szavazás útján megválasztania. A politikus szerint a jelenlegi vezetés „hirtelen felindulásból” a párt szabályzatát sértő döntéseket hoz.

A képviselő arra reagált, hogy csütörtök este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottsága (BEx) egyöntetűen eldöntötte: Florin Cîţu ügyvivő kormányfőt, pártelnököt javasolják a miniszterelnöki tisztségre a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett hétfői egyeztetésen.

Dancă szerint Ludovic Orban leváltása után a PNL új vezetősége semmilyen terve nincs a jelenlegi súlyos politikai válságra, mi több, hirtelen felindulásból hoz a párt szabályzatával ellentétesek döntéseket.

„A Nemzeti Liberális Párt a teljes összeomlás szélén áll” – állítja Dancă, aki szerint pártkollégáinak egy része „vagy nem tudja elolvasni a szabályzatot, vagy semmiféle tisztelet nincs benne a szabályzat és a törvények iránt, ahogy azt a legutóbbi PNL-kongresszuson is kinyilvánították”.

A PNL szabályzata szerint a kormányfőjelöltet a párt végrehajtó bizottsága (BEx) javasolja, majd az országos politikai büró terjeszti az országos tanács elé, amely titkos szavazással dönt róla.

A PNL országos tanácsának a kormányfőjelöltre vonatkozó utolsó döntése értelmében Ludovic Orban volt a jelölt, és ez azóta nem változott – figyelmeztetett a törvényhozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában