Parlamenti választások

2020.12.05. 17:10

A vesztegzár alá vont településeken élők is elmehetnek szavazni, korlátozások és nyilatkozat nélkül

Valamennyi választópolgár elmehet szavazni a vasárnapi parlamenti választáson, azok is, akik vesztegzár alá vont településeken élnek; utóbbiaknak nem kell nyilatkozattal igazolniuk a kijárás okát – jelentette ki szombaton a Központi Választási Iroda (BEC) sajtószóvivője.

Mircea Preoţescu rámutatott, az ország területén kialakított szavazókörzetekben vasárnap 7 és 21 óra között lehet voksolni. Azok a választópolgárok, akik 21 órakor a szavazóhelyiségben tartózkodnak, vagy sorban állnak az épület előtt, 23 óra 59 percig még leadhatják voksukat.

A december 6-a 5 óra és december 7-e 1 óra közötti időszakban minden állampolgár elmehet szavazni, a vesztegzár alá vont településeken élők is, és nem kell felmutatniuk a kijárás okát igazoló dokumentumot. Ez alól csak azok képeznek kivételt, akik elkülönítésben vagy karanténban vannak, ők mozgóurna segítségével voksolhatnak – nyomatékosította a BEC szóvivője.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában