PNL

2020.09.27. 21:43

Ludovic Orban: A PNL számára ez történelmi jelentőségű nap

A liberális pártiak számára történelmi jelentőségű a helyhatósági választások napja – jelentette ki az exit-poll-eredmények közzététele után Ludovic Orban miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

'Nekünk, a PNL-nek ez történelmi jelentőségű nap. A forradalom óta, 30 éve először a PNL egyértelmű győzelmet arat a helyhatósági választásokon, és először győzi le minden kétséget kizáróan a PSD-t' – mondta Orban a PNL székházában. Hozzátette, rendkívül örül annak, hogy Bukarestet felszabadították a PSD 'polipkarjai' alól a PNL által is támogatott független jelölt, Nicuşor Dan győzelmével.

Rámutatott, hogy a részleges eredmények alapján úgy tűnik, a PNL a megyei tanácsok mintegy 50%-át szerzi meg, ezen kívül pedig 1500 polgármesteri széket, valamint 17-20 megyeközpont elöljárói tisztségét.

Kormányfőként Orban garantálta, hogy a kormány minden komoly, fejlődést célzó projektet támogatni fog, amely az életszínvonal emelésére törekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában