Aktuálpolitika

2020.03.03. 12:30

A PMP megszavazza a Cîţu-kabinet beiktatását

A Népi Mozgalom Párt (PMP) meg fogja szavazni a Cîţu-kormány beiktatását, mivel Romániának szüksége van egy stabil kormányra a jelenleg kibontakozó, a koranavírus terjedése és a bevándorlók okozta válsághelyzetben – jelentette ki kedden Eugen Tomac PMP-elnök.

„Elmondtuk a kijelölt kormányfőnek is, Ludovic Orban pártelnöknek is, hogy a PMP meg fogja szavazni a Cîţu-kormány beiktatását. Mi akkor is szavaztunk, amikor a Nemzeti Liberális Párt nem akarta, hogy megszavazzuk a kabinetet, amellyel a parlament elé állt, és szavazunk most is, amikor azt reméljük, megvan az előfeltétele annak, hogy stabil kormánya legyen az országnak. Romániának stabil kormányra van szüksége. Szerintünk veszélyes tovább mélyíteni a politikai krízist”- mondta Eugen Tomac a Florin Cîţu kijelölt kormányfővel és Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnökkel folytatott tanácskozás után, tájékoztat az Agerpres .

Hozzátette, az előre hozott választások nem jelentenek megoldást az adott helyzetben, a koronavírus elterjedésének veszélye és a bevándorlók miatt.

Arra a kérdésre, hogy a PMP azért szavazza-e meg a Cîţu-kormány beiktatását, mert nem akar előre hozott választásokat, vagy pedig azért, mert támogatja a PNL-t, Tomac nyomatékosította: „Megszavazzuk a kormány beiktatását, mert azt akarjuk, hogy az országnak stabil kormánya legyen, minél hamarabb”.

Borítóképünkön: Eugen Tomac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában