Figyelmeztetés

2020.01.26. 16:29

A PSD követeli a kormányról, hogy akadályozza meg a koronavírus elterjedését Romániában

Az egészségügyi minisztérium és a kormány hozza meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megakadályozza a Kínából származó új típusú koronavírus elterjedését Romániában, követeli a Szociáldemokrata Párt (PSD).

Peking, 2020. január 25. Védõruhába öltözött egészségügyi alkalmazottak egy utas hõmérsékletét vizsgálják egy pekingi metróállomáson 2020. január 25-én. Az új, tüdõgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma 41-re nõtt, ebbõl 39 haláleset a járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban lévõ Vuhan városban történt. A fertõzöttek száma 1287-re emelkedett Kínában. MTI/EPA/Vu Hong

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Vu Hong

„A PSD figyelmezteti az egészségügyi minisztériumot és a kormányt, hogy vegye komolyan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatait és tegyen meg minden szükséges intézkedést a Kínából származó koronavírus elterjedésének megelőzésére, ennek érdekében indítson kampányt a lakosság tájékoztatására, melyben ismerteti a megelőzést és védekezést szolgáló intézkedéseket. A járvány esetében nem létezik hétvége és ünnepnap. És a repülőtereken elhelyezett három plakát sem fogja megállítani!' – írják a szociáldemokraták a párt Facebook-oldalán vasárnap közzétett bejegyzésben.

Az egészségügyi tárca szerdán jelentette be, hogy munkacsoportot hozott létre, amely akciótervet dolgozott ki arra az esetre, ha a kór Romániában is megjelenne. A csoport hetente egyszer, vagy ahányszor csak szükséges összeül a helyzet elemzésére – tudósít az Agerpres

A közegészségügyi intézet ismertette a megyei egészségügyi igazgatóságokkal a fertőzés azonosításához szükséges módszereket, és ezeket az igazgatóságok kötelesek megosztani a kórházakkal és háziorvosokkal.

Az új típusú koronavírus már 56 halálos áldozatot követelt, közel 2.000-en fertőződtek meg, jelentették be vasárnap a kínai hatóságok, tájékoztat az AFP. A hatóságok intézkedései ellenére a fertőzés már Európában és Ausztráliában is felütötte a fejét.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában