Országgyűlés

2024.02.26. 17:03

Orbán Viktor: a pedofil bűnelkövetőt a jelenlegi kormány zárta be, mert a baloldaliak ezt nem tették meg

A miniszterelnök napirend előtt elmondott felszólalására reagáltak a parlamenti frakciók vezetői a tavaszi ülésszak első napján. Az elhangzottakra reagált a miniszterelnök, és megerősítette: a pedofiloknak nincs kegyelem.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. február 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Orbán Viktor napirend előtti felszólalására reagáltak a parlamenti frakciók vezetői

 Tordai Bence a Párbeszéd frakcióvezetőjeként azt mondta, a miniszterelnök nem beszélt érdemben a gyermekvédelem helyzetét javító megoldásokról, és az ellenzéki kezdeményezéseket is figyelmen kívül hagyta.

A Párbeszéd és a baloldali pártok az ülésen egy perces néma felállással emlékeztek meg Alexej Navalnijról.

Bedő Dávid (Momentum) – aki frakciótársaihoz hasonlóan Ki a valódi felelős? feliratú trikóban jelent meg az ülésteremben – közölte, Orbán Viktor csak a lényegről nem beszélt, csak „belökte Novák Katalint és Varga Juditot a busz alá”. Bedő Dávid nyelvtani hibáktól hemzsegő felszólalásában azt forszírozta, ki volt a kegyelmi ügy felelőse.

Az LMP frakcióvezetője beszédében azt emelte ki, hogy amíg nem teszik rendbe a szociális ágazatban dolgozók bérét, addig nem lesz elég munkaerő, amivel a gyermekvédelem a csőd szélére kerül. – Ha a gyermekvédelmi törvényben benne lesz a béremelés, komolyan fogják azt venni, de ha nem lesz benne, az komolytalanná teszi a módosításokat – jelezte előre Ungár Péter.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a gyermekvédelmi szigorításokat korábban is támogatták. Úgy fogalmazott, hogy a hatalmat át kell helyezni az emberek legkisebb közösségéhez, emiatt támogatják a közvetlen köztársasági elnök választást. Szót ejtett arról is, hogy Magyarországon egy bérfelzárkóztatásra van szükség. A háború kapcsán pedig arról beszélt, hogy igazságos békére van szükség. Elismételte a szokásos baloldali véleményt, miszerint a vendégmunkások elveszik a magyar emberek munkáját.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke szerint a kormány mást cselekszik, mint amit mond. Szerinte ez a gazdaságpolitikára, a, vendégmunkásokra, a koronavírus-oltásokra, a svéd NATO-csatlakozásra, valamint az Ukrajnával kapcsolatos hozzáállásra is igaz.

Tóth Bertalan, a MSZP frakcióvezetője úgy vélekedett, hogy nem működik megfelelően a gyermekvédelmi rendszer. Szerinte a kormány elvesztette az erkölcsi alapot, hogy az országot vezesse.

Simicskó István: önök nevezték ki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője elmondta: kíváncsi arra, hogyan fog szavazni a baloldal a szigorúbb gyermekvédelmi törvényről. Beszélt arról is, hogy eredményes volt a tárgyalás a svéd miniszterelnökkel, hazánk légterének a védelme pedig tovább fog erősödni. Mint mondta, támogatjuk az elesetteket, és szolidárisak vagyunk az ukránokkal.

ORBÁN Viktor; SIMICSKÓ István
Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. február 26-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A politikus a baloldalnak is odaszúrt: emlékeztetett mindenkit, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját a főváros baloldali vezetése nevezte ki, majd többször meg is erősítette állásában.

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy undorodnak azoktól, akik a pedofíliát elnézik és mentegetik. A DK elnöke egészen odáig ment, hogy azzal rágalmazta Orbán Viktort, hogy Magyarország első pedofilbarát miniszterelnökének titulálta. Majd hosszasan idézett a Bibliából. 

Kocsis Máté: Demszky Gábor nevezte ki, Karácsony Gergely pedig megszavazta a pedofil igazgató kitüntetését

Azért van bőr az arcukon – szólt a baloldalhoz Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy a baloldal a mai ülésnap kezdetén az orosz Alekszej Navalnijról néma felállással emlékezett meg, viszont elfelejtette ugyanezt megtenni Nagy László esetében, akinek a baloldal mostani vezére, Gyurcsány Ferenc lövette ki a szemét, és nemrég hunyt el.

A baloldal szemére vetette azt is, hogy korábban nem támogatta a gyermekvédelmi törvényeket. Mint mondta, a baloldal nagyvonalúan elhallgatja, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóját Demszky Gábor nevezte ki, és a baloldal mindig megerősítette a pozíciójában. Karácsony Gergely pedig támogatta a kitüntetését a Fővárosi Közgyűlésben. – Ne legyünk szűk látókörűek, ekkor senki nem tudta még, hogy ez az ember egy pedofil bűnelkövető – fogalmazott a politikus. Ennek a kitüntetésnek a visszavonásáról egyébként Kocsis Máté tájékoztatása szerint Tarlós István döntött, akit a baloldal most szintén gyakran emleget a kegyelmi ügy kapcsán.

Novák Katalin és Varga Judit vállalta a tettei következményeit, miközben Fekete-Győr András és Varju László nem vállalja a tettei következményeit. Varju László egy bűnöző

 – szögezte le a frakcióvezető válaszában. 

Orbán Viktor: a pedofil bűnelkövetőt a jelenlegi kormány zárta be, mert a baloldaliak ezt nem tették meg

Orbán Viktor a napirend előtti felszólalására adott reakciók után megköszönte a kormánypárti képviselőnek, hogy a Navalnij-ügyben megőrizték a hidegvérüket. A magyar parlamentben a sovinisztáknak nem jár tisztelet – jelezte a miniszterelnök, utalva arra, hogy Navalnij korábban patkánynak nevezte a grúzokat. – Egyébként nyugodjon békében – mondta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta: négyszeresére növelte a kormány a gyermekvédelem területére fordított összeget, és bár a bérek most sincsenek jó állapotban, kormányzásuk kezdete óta több mint negyven százalékkal emelték azokat.

A kormányfő megköszönte a gyermekvédelmi intézetekben dolgozók munkáját, hozzátéve, hogy a pedofil-bűncselekményeket elkövetőket börtönbe fogják zárni.

Akik most a jobboldalt támadják a pedofil igazgató ügyében, azoknak felhívta a figyelmét: a pedofil bűnelkövetőt a jelenlegi kormány zárta be, mert a baloldaliak ezt nem tették meg.

Ők húsz évig a helyén hagyták, nem folyt ellene következménnyel járó vizsgálat. Ezzel az emberrel szemben 2011-ben a Fidesz-kormány már megindította az első rendőrségi eljárást, ami sikertelen volt, de ebbe nem törődtek bele, ezért lett második vizsgálat, végül a mostani kormány zárta börtönbe. – Pedofiloknak nincs kegyelem! – szögezte le Orbán Viktor.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában