Adomány

2023.12.13. 20:02

Informatikai és digitális eszközökkel támogatja a 4iG csoport az SE Gyermekgyógyászati Klinikáját

Az ötvenmilliós adományról szóló oklevelet a klinika Tűzoltó utcai részlegében adta át a vállalatcsoport vezérigazgatója.

MW

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, miután átvette Fekete Pétertõl, a 4iG Csoport vezérigazgatójától a cégcsoport éves támogatásáról szóló oklevelet, mellette Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese, a Gyermekgyógyászati Klinika fõorvosa a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tûzoltó utcai részlegében 2023. december 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ötvenmillió forint értékű támogatást ad a 4iG csoport a Semmelweis Egyetem Alapítványnak, a Semmelweis Egyetem (SE) Gyermekgyógyászati Klinikája Bókay utcai és  Tűzoltó utcai részlegeinek.

Az adományozásról szóló oklevelet szerdán adta át a vállalatcsoport vezérigazgatója a klinika Tűzoltó utcai részlegében.

Fekete Péter vezérigazgató elmondta, hogy a támogatás két szakaszban valósul meg. Az első ütemben, még decemberben digitális eszközöket, laptopokat, számítógépeket, kivetítőket adnak át, amelyekkel a klinika mindennapi munkáját segítik. A második ütemben, 2024 első negyedévében a várótermi digitális tájékoztató felületek megújítását végzik el, és virtuálisvalóság- (VR) ezközökkel járulnak hozzá a kórház gyermekgyógyászati célú VR-kutatási projektjéhez - közölte.

Szólt arról is, hogy a cégcsoport idén a partnerei karácsonyi ajándékozásra szánt összeget teljes egészében erre a karitatív célra fordítja, és munkatársaik önkéntes munkát vállalnak a klinikán.

A jövő generáció támogatása a legnagyobb befektetés - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy az eszközökkel az intézmény szakellátási, kutatási és oktatási tevékenységét egyaránt segítik.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy az adományként kapott digitális eszközök, hardverek a betegellátást és az orvosegészségtudományi oktatást is segítik. A felszereléseket a diagnosztikában, a terápiában, a betegek oktatásában és a távfelügyeletben is hasznosítják majd - tette hozzá.

A rektor azt mondta, az SE kiemelkedően teljesít a betegellátásban, az oktatásban és a kutatásban is Közép-Európa vezető egyeteme, megjegyezve, mindhárom területen a digitalizáció a jövő útja.

Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója ismertette: intézményükben évente mintegy 1400 hallgató vesz részt valamilyen képzésen, tavaly 20 ezer fekvőbeteget kezeltek, a járóbeteg-szakellátásban pedig százezer felett volt az esetszám. Hozzátette, hogy a digitális eszközök nemcsak az orvostanhallgatók és az egészségügyben tanulók képzését segítik, hanem azon gyerekek oktatását is, akiket akár több hónapig a klinikán ápolnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában