Szigetvár

2023.11.08. 23:02

Simicskó István: a Honvédelmi Sportszövetség a haza esetleges védelmére készíti fel a fiatalokat

A Honvédelmi Sportszövetség küldetése, hogy olyan képességekkel vértezze fel a fiatalokat, amelyekkel adott esetben a hazájukat is meg tudják védeni - mondta a szervezet elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője Szigetváron szerdán.

MW

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője lő a sportközpont átadásának egyéves évfordulóján, Szemere Miklós néhai országgyűlési képviselő tiszteletére, pedagógusoknak és kadétoknak rendezett lövészversenyen a Szigetvár Honvédelmi Sportközpontban 2023. november 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Simicskó István a Szigetvár Honvédelmi Sportközpont átadásának egyéves évfordulóján Szemere Miklós (1856-1919) néhai országgyűlési képviselő tiszteletére pedagógusoknak és kadétoknak rendezett lövészverseny díjátadóján hangsúlyozta: e sajátos katonai előképzés tovább erősíti Magyarország biztonságát, védelmét, segíti a Magyar Honvédség, valamint a Honvédelmi Minisztérium munkáját.

A Honvéd kadét program 2017-ben három középiskolával indult, ma 150 középfokú oktatási intézményben 7200 kadét tanul, és egyre több iskola szeretne csatlakozni a képzéshez

 - tette hozzá.

A frakcióvezető a Szigetvár Honvédelmi Sportközpontról azt mondta, hogy Magyarország öt ilyen létesítményének egyike, és szinte teljes kihasználtsággal működik, a fiataloknak a lövészet mellett küzdősportok, technikai sportok gyakorlására is van lehetőségük kiváló mesterek, felkészítők iránymutatásával.

A politikus Szemere Miklóst méltatva kiemelte, hogy saját vagyonából építtette fel Magyarország első lövőházát 1903-ban Pestszentlőrincen, hogy az ifjúság "tanulja meg megvédeni a hazát".

Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a szigetvári sportközpont hiánypótló, ahhoz hasonló létesítmény nincs a Dél-Dunántúlon, "az átadón azonban még nem gondolták", hogy egy év elteltével már 169-en sportolnak itt.

A politikus reményét fejezte ki, hogy az intézmény szerepe egyre fontosabbá válik, s olyan sportkarrierek is kezdődhetnek itt, mint amilyen az Európa-bajnok pécsi sportlövő Csonka Zsófiáé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában