Mikroadományok

2023.11.20. 14:48

Kiss Ambrus Tordairól: nagyon hasznos tagja a városházának (videó)

Megszólalt a Magyar Nemzetnek Kiss Ambrus a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom botrányának új fejleményeiről. A főpolgármester-helyettes nagyon jó kollégának nevezte Tordai Csabát, akinek az irodájában az adóhatóság tartott házkutatást. Közben előkerült egy felvétel arról, hogy Tordai jelen volt a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatánál.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester, Kiss Ambrus általános fõpolgármester-helyettes a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. január 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

„Egy nagyon jó kollégánk és egy nagyon hasznos tagja a Városháza működésének.” - Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére így jellemezte Tordai Csabát. Tordai belvárosi ügyvédi irodájában nemrég házkutatást tartott az adóhatóság, ugyanis a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket. Kiss Ambrus gyakorlatilag ugyanazt mondta el az ügyről, mint Karácsony Gergely, 

miszerint a közelgő kampánynak köszönhető a botrány. 

Az ügyben a főpolgármester is megszólalt az ATV stúdiójában, de érdemben ő sem kommentálta a fejleményeket. Mint mondta:  

„Amikor kampány van, akkor az én kollégáimnál házkutatást szoktak tartani.” 

Tordai Csaba főosztályvezetői, államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban. Monár Csaba, a DK árnyék-kancelláriaminisztere a legutóbbi árnyékkormányinfón a következőket mondata Tordairól:  „2010 előtt ugyanabban a kormányban dolgoztunk. Én miniszterként, ő államtitkárként.” 

A Magyar Nemzet szúrta ki azt a videót, amit az azóta megszűnt Heti Válasz készített a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatáról. A felvételen az látható, hogy  Navracsics Tibor leendő miniszterként besétált a Molnár Csaba vezette Miniszterelnöki Hivatalba, 

az asztalnál pedig Tordai Csaba is helyet foglalt. 

Karácsony Gergely 99 Mozgalma körül a botrány azt követően robbant ki, miután a Nemzeti Információs Központ jelentéséből kiderült, hogy Karácsony párttársa, Perjés Gábor tizenkilenc alkalommal több mint fél milliárd forintot fizetett be a főpolgármester által alapított mozgalom számlájára. 

Tordai Csaba jelenleg Karácsony főtanácsadója, a belvárosban található ügyvédi irodájában azért tarthattak házkutatást, mert a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony mozgalmának mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket.

Az eredeti cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában