Illegális migráció és terrorizmus

2023.10.22. 09:54

Terrortámadások Európa-szerte: kudarcot vallott Brüsszel migrációs politikája

Az Európát érő tömeges migrációnak, az abból eredő terrorizmusnak komoly határvédelemmel lehet megfelelően gátat szabni, nem pedig azzal, hogy elosztják a bevándorlókat a tagállamok között – mondta Simicskó István a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Földi László titkosszolgálati szakértő arról beszélt a műsorban, hogy a titkosszolgálatok már nem tudják kezelni a helyzetet, ezért a politikának kellene lépnie az Európa-szerte zajló terrortámadások megakadályozása érdekében.

MW

Európába igyekvő illegális bevándorlók várakoznak, az előtérben olasz rendőr áll a dél-olaszországi Lampedusa szigetén 2023. szeptember 13-án

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Elio Desiderio

Simicskó István: komoly határvédelemmel lehet gátat szabni az Európát fenyegető tömeges migrációnak és a terrorizmusnak

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjét, egyben az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagját annak kapcsán kérdezték Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, hogy sajtóhírek szerint a hétfői brüsszeli terrortámadás felgyorsíthatja a migránsok befogadásának kötelezettségével is együtt járó, új európai migrációs paktum elfogadását, amely ellen a magyar kormány tiltakozik.

A politikus aláhúzta: a tömeges migrációnak – ahogy azt a magyar példa az elmúlt években már számtalanszor bebizonyította – komoly határvédelemmel, visszatoloncolással lehet megfelelően gátat szabni, nem pedig azzal, hogy elosztják a bevándorlókat az egyes európai országok között.

Magyarország számára elképzelhetetlen a kötelező migránskvóta bevezetése, az nem megoldás, mert "nem akarunk migránsgettókat" az országban, így a paktumot a tervezett formában a kormány nem fogadhatja el

– hangsúlyozta.

Az Európai Uniónak a határvédelmét kellene erősítenie, erre vonatkozóan azonban nem láthatók határozott intézkedések, lépések, s ma úgy fest: Brüsszel migrációs politikája kudarc, ami az Izraelt ért Hamász-támadás miatt meginduló migránsok érkezésével a mainál is komolyabb problémák forrása lehet – vélekedett.

Simicskó István felhívta a figyelmet arra, hogy nap mint nap láthatók a tömeges migrációval járó veszélyek, hiszen a közelmúltban iszlám szélsőséges, fanatikus elkövetők gyilkoltak ismét Nyugat-Európában.

Annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság nem elvonta, hanem megháromszorozta a Palesztinának nyújtandó támogatást a Hamász-támadás után, Simicskó István azt mondta: évek óta úgy fest, mintha az európai döntéshozók időről időre – az egyébként Magyarország által is képviselt – józan ésszel ellentétesen cselekednének, s folytatnának készakarva önfeladó politikát.

A brüsszeli döntéshozókkal szemben Magyarország az erős, szuverén államok szövetségén alapuló Európai Uniót képzel el, ugyanis így lehet megvédeni a kontinens társadalmát, kultúráját, jövőjét még akkor is, ha Brüsszel politikai és pénzügyi zsarolással, nyomásgyakorlással, a választások befolyásolásával igyekszik hatni az országra

 – vélekedett.

Arra a kérdésre, hogy mit tud tenni Magyarország a terrorizmus elleni küzdelemben, Simicskó István úgy felelt: a határvédelem és a szolgálatok fokozott figyelmére, valamint a szerb hatóságokkal való szoros együttműködésre lesz szükség a jövőben ahhoz, hogy a déli határ felől veszélyes emberek – akár felfegyverzett terroristák – ne juthassanak be Magyarországra és így az Európai Unióba.

Földi László: az Európa-szerte zajló terrortámadások megfékezése érdekében a politikának kell lépnie

A titkosszolgálatok már nem tudják kezelni a helyzetet, ezért a politikának kellene lépnie az Európa-szerte zajló terrortámadások megakadályozása érdekében – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő a Vasárnapi újság című műsorban. 

A műsorban elhangzott: a közelmúltban megszaporodtak a terrorista cselekmények Európa-szerte: Franciaországban egy tanár, Brüsszelben két svéd futballszurkoló vált az iszlám terror áldozatává, míg az Egyesült Királyságban 320 antiszemita támadás történt azóta, hogy a palesztin Hamász terrorszervezet támadást intézett Izrael ellen.

Földi László kifejtette: 

a terror lényege a félelemkeltés, a félelem fenntartása, Nyugat-Európában pedig a tömeges migráció megindulása óta ez játszódik le.

Úgy vélekedett: az elmúlt hét-nyolc évben a migránsok beengedésével tönkretették az emberek életének nyugalmát, és ma már ott tartanak – például német falvakban – hogy a gyerekeket nem merik kiengedni az utcára esténként.

Közölte: sajnálatosak a terrorizmusból eredő gyilkosságok, a robbantások, de az az igazi bűncselekmény az egész kontinenssel szemben, hogy az embereknek örökös félelemben kell élniük a betelepült migránsok miatt.

Földi László szerint az európai döntéshozó elit is bűnrészes, hiszen a migráció támogatásával vagy egyes bűncselekmények elhallgatásával elősegíti a terrorcselekményeket, amelyek száma vélekedése szerint meredeken emelkedni fog a jövőben.

A Nyugat-Európában működő hatóságok, titkosszolgálatok tevékenységéről szólva azt mondta: 

a titkosszolgálatok bizonyos mennyiség felett nem képesek kontrollálni az eseményeket, tehetetlenné válnak.

Megjegyezte: Európában mintegy 40 millió olyan ember élhet, aki nem fogadja el az európai jogrendet, kultúrát, közülük pedig több millió potenciálisan veszélyes, akár terrorcselekmények elkövetésére is képes lehet.

Földi László szerint a politikának kellene lépnie mielőbb annak érdekében, hogy Európa ne veszítse el a több évszázados, hagyományos keresztény identitását a migrációból eredő problémák eszkalálódása miatt.

Úgy vélte: szigorúan kell fellépni a potenciálisan veszélyes emberekkel szemben, például a gyanús személyeket a családjukkal együtt kell kitelepíteni a kontinensről.

Az új, a migránsok kötelező szétosztásával is együtt járó migrációs paktum kapcsán azt mondta: nem kell tudomásul venni a brüsszeli utasításokat, és sok ország nem is fog belemenni a tervezet elfogadásába, ugyanis ez a döntés is tovább segítené a terrorizmust.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában