Történelem

2023.10.23. 09:56

Simicskó István: a forradalmárok lelkületével kell kiállni ma is a magyarok jogaiért és érdekeiért (videó)

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az 1956-os forradalom kitörésének évfordulója alkalmából úgy fogalmazott: a világ egyik legnagyobb, akkoriban fél Európát megszállva tartó hadseregével szembeszállni nem sok jót ígért 1956-ban, mégis, a magyar forradalmárok szívében és lelkében mindennél erősebben élt a szabadság iránti vágy. Összekapaszkodtak és a kilátástalannak hitt harcot is vállalva csodát alkottak.

MW

Simicskó István sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének szünetében az esztergomi Kapcsolatok Házában 2023. szeptember 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A magyar forradalmárok szívében és lelkében 1956-ban mindennél erősebben élt a szabadság iránti vágy, az ő lelkületükkel és akaratukkal kell ma is kiállni a magyarok jogaiért és érdekeiért - írta a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Simicskó István az 1956-os forradalom kitörésének évfordulója alkalmából úgy fogalmazott: a világ egyik legnagyobb, akkoriban fél Európát megszállva tartó hadseregével szembeszállni nem sok jót ígért 1956-ban, mégis, a magyar forradalmárok szívében és lelkében mindennél erősebben élt a szabadság iránti vágy. Összekapaszkodtak és a kilátástalannak hitt harcot is vállalva csodát alkottak.

Egy kis ország Európa közepén megmutatta a világnak, hogy igenis dacolni lehet és meg lehet mutatni a megszálló hadaknak és kommunista kiszolgálóiknak, hogy Magyarország nem lehajtott fejjel nézi a saját sorsát, hanem bátran, valamint büszkén áll ki a függetlenségéért, szuverenitásáért, és a magyar nép mindenki számára egyértelművé tette, hogy a saját útját akarja járni

 - tette hozzá a frakcióvezető.

Kiemelte, ezzel a lelkülettel és akarattal kell ma is, az állandóan változó környezetben kiállni önmagunkért, a magyarok jogaiért és érdekeiért.

Egy békés, kiszámítható és rendezett jövőért kell küzdenünk, hogy az utánunk jövő nemzedékek is tovább vihessék a lángot, amelyet a pesti srácok lobbantottak fel a legnagyobb elnyomás évtizedeiben

 - zárta sorait Simicskó István.

Közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra is megemlékezett 1956 hőseiről

Október 23-a azt üzeni, hogy nem vártuk ki csendben a véget és azt mondtuk, elég volt. Nem akartunk hamis kérdésekre rossz válaszokat adni. Ki akartunk szállni a nagyhatalmi játszmákból, békét akartunk és a saját életünket visszakapni.

Október 23-a nagyon modern, de van benne valami ősi ösztönösség. Nagyon magyar, de nemcsak a miénk, hanem az egész világé

 - írta bejegyzéséhez a kormányszóvivő.

"Dicsőség a hőseinknek" - írta közösségi oldalán Kocsis Máté:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában