CPAC Hungary

2023.05.16. 11:16

Szánthó Miklós: a jobboldal szellemi és szervezettségi fölénybe került hazánkban

A jobboldal szellemi és szervezettségi fölénybe került Magyarországon – jelentette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjúban.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia megnyitóján a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szánthó Miklós a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórummal kapcsolatban nyilatkozott, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A közelmúltbeli magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ szervezte.

A főigazgató szerint a rendezvény átütő siker volt. Ezt „abban is lehet mérni, hogy mennyire bőszítettük fel a globális, posztmodern, balliberális gépezetet. Büszkén jelentem, hogy nagyon” – mondta.

Mindenkiben rögzült, miért is kell összefognunk: azért, mert – ahogy a miniszterelnök is fogalmazott – a migráció, a gender, a woke ugyanannak a radikális baloldali vírusnak a variánsai, melyek globálisan terjednek, így nemzetközi védekezés szükséges

– tette hozzá.

Szánthó Miklós azt mondta, szeretne a magyarországi baloldal is olyan „elszigetelt” lenni, mint a jobboldal. A háttérben „persze őrült tempóban szervezkednek a nyílt társadalom erői­vel, de nyilvánosan nem nagyon trendi felvállalni” az ügynököket – jegyezte meg.

Kijelentette: több mint tizenöt év nagyon kemény építkezése után „ma az a helyzet, hogy a magyar jobboldal egész egyszerűen szellemi és szervezettségi fölénybe került a magyarországi baloldalhoz képest”.

„Ezt tudatosítanunk kell magunkban, már csak a politikai jóérzet miatt is, de nem adhat okot az elkényelmesedésre, a restségre” – mondta a főigazgató.

Közölte: optimizmussal tölti el, hogy a rendezvény ilyen kiemelt figyelmet kapott az Egyesült Államokban.

Az eredeti célunk az volt, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását. Ez sikerült, sőt tovább is léptünk: magyar szervezésben, nemzetközi szinten is létrejött a centrális politikai erőtér, a szuverenisták szövetsége a globalista hálózatokkal szemben

– jelentette ki Szánthó Miklós.

A főigazgató szerint a magyar konzervatívok teljesítménye, tartása, bátorsága reményt ad a jobboldaliaknak Mexikóvárostól Tokióig.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e folytatás, Szánthó Miklós azt válaszolta: eddig „két CPAC-nek adhatott otthont hazánk. És három a magyar igazság – minimum”.

A teljes interjúért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában