CPAC Hungary 2023

2023.05.04. 08:42

Orbán Viktor: Nem a migrációra, nem a genderre, nem a háborúra! (videó)

„Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten” – kezdete beszédét Orbán Viktor csütörtökön a magyar fővárosban megrendezett Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC). A kormányfő szerint jó szokásunkká vált, hogy tavasszal a magyar fővárosba sereglik a konzervatív világ. Meglátása szerint ennek egyetlen oka lehet: hazánk egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök külön köszöntötte Irakli Garibashvilit, Georgia miniszterelnökét, Andrej Babist, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnökét, valamint Janez Jansát, Szlovénia korábbi miniszterelnökét is – számolt be róla tudósításában a Magyar Nemzet.

A kormányfő szerint jó szokásunkká vált, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ. De mégis, hogyan kerültek a magyarok egy ilyen előkelő klubba? – tette fel a kérdést. Meglátása szerint ennek egyetlen oka lehet: 

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik.

Itt nemcsak beszélünk a progresszív liberálisok legyőzéséről, hanem meg is csináltuk azt – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök véleménye szerint Magyarország a 2010-es hatalomátvételkor borzasztó helyzetben volt, de a konzervatív politika segítségével sikerült helyreállni. – Csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok tönkretettek egy országot – mutatott rá.

Orbán Viktor beszédét itt tudja meghallgatni:

A kormányfő szerint ha Soros György nem támadja meg Magyarországot, soha nem kerülünk a címoldalakra. Megálljt parancsoltunk az illegális migrációnak és megvédtük a hazánkat – húzta alá a kormányfő. Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a szellemi-ideológiai csatákat is vállalni kell, ha meg akarjuk védeni hazánkat, mert ez a harctér is fontos terepe a liberálisoknak. Leszögezte: nem vágytunk világhírnévre, mégis szert tettünk rá, miután ellentmondtunk a liberálisoknak. – Védekezünk, mert a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Most mindannyian támadás alatt állunk – hangsúlyozta. Mint mondta, a nemzet a nyugat nagy találmánya, azonban ha a nemzetek elpárolognak, akkor elvész a szabad élet lehetősége és a nyugat elbukik. 

Haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok

– húzta alá.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor CPAC Magyarország konferencia pódiumán
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Mint fogalmazott, ha a nemzetek elpusztítása sikeres lesz, akkor megsemmisül a nyugati világ. A nemzet eszménye a mi különleges nyugati örökségünk – mondta a kormányfő, majd felidézte a szentatya háromnapos látogatását. Mint mondta, tavaly fél év különbséggel érkezett Magyarországra a CPAC és a katolikus egyházfő, idén ez már csak egy hét volt. – Lehet, jövőre már a pápa is benéz a rendezvényre – jegyezte meg.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mind gazdaságilag, mind demográfiailag rosszul áll a nyugat. Meglátása szerint katonai erő tekintetében még erősebb, de ha a jövőben minden területen elmarad, akkor az a katonai konfliktusok erősödéséhez vezet. Mindezért csak magunkat okolhatjuk – mondta.

A miniszterelnök így foglalta össze közösségi oldalán a mondandója lényegét:

Véleménye szerint amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sok konzervatív azt mondta, hogy a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény. Ezt a vírust kitenyésztették, a migráció, a gender, a woke csak alvariánsa ezeknek a vírusoknak. A woke-mozgalom és a genderideológia olyanok, mint a kommunizmus és a marxizmus: mesterségesen szétverik a különféle csoportokat, így a nemzetet is – mutatott rá.

A magyar konzervatív kísérlet azért sikeres – folytatta – mert sok mérföldes távolságból, sőt látatlanul, szagról is megismerjük a marxistákat. Itt ültek a nyakunkon. Azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást. Huszonhat évet éltem marxista elnyomás alatt. Terjedt akkoriban egy vicc, miszerint az abszolút osztályharc az, amikor a pártház macskája elüldözi a templom egerét – mondta a kormányfő, aki szerint ahol felüti a fejét az osztályharc, ott a békés, együttműködő országokból zavargás színtere lesz, csak a kérlelhetetlen ellenségeskedés marad.

ORBÁN Viktor
A rangos nemzetközi konzervatív tanácskozásnak idén is a budapesti Bálna különleges épülete ad helyet
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A miniszterelnök kitért a progresszív politika veszélyeire is, hangsúlyozva, hogy a progresszív külpolitika káoszt és zűrzavart okoz. Orbán Viktor ugyanakkor kiemelte: biztos benne, ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem lenne háború Ukrajnában. 

Térjen vissza elnök úr és hozzon nekünk békét!

– hangsúlyozta.

A kormányfő továbbá kiemelte, hogy a  progresszívek nyomást gyakorolnak másokra, hogy valljanak színt, mit gondolnak a genderpolitikáról, az LMBTQ-mozgalmakról, és ha ezzel nem értesz egyet, akkor kiközösítenek fejtette ki a kormányfő, aki szerint Brüsszelben most azt kell megállítani, hogy ezek a progresszív erők ne vegyék el a nemzetállamoktól az önálló külpolitika alakításának jogát. A jó hír az, hogy Európába megérkezett a fordulat, például Olaszországban és Izraelben győztek a konzervatívok, és itt vannak előttünk az ígéretes spanyol választások, de lengyel barátainknál is jól állnak a csillagok. Aztán pedig jöhet az európai parlamenti választás, amikor lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat. Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon a vakcina.

Annyi az egész, hogy a választás előtt fel kell írni a zászlóra: No migration, no gender, no war!

– fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök végül kiemelte: Brüsszel és Washington még a liberálisok kezén van, ezért tegyünk róla, hogy azt is elfoglaljuk – zárta beszédét a kormányfő.

A HírTV közvetítése a konferencia első napjáról itt tekinthető meg:

A CPAC Hungary 2023 részletes programját IDE KATTINTVA találja meg, az egész napos élő közvetítést pedig IDE.

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (Conservative Political Action Conference – CPAC) a legnagyobb és legbefolyásosabb jobboldali rendezvény a világon. A CPAC 1974-ben indult útjára, eredetileg az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban. Az akkor az „Isten, haza, család” értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert – köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert – megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki. Idén, május 4-én és 5-én, ismét Budapesten vendégeskedik a CPAC, a rendezvény mottója pedig a nagyvilág konzervatívjainak összefogására utal: „Együtt erő vagyunk!”

A miniszterelnök így invitálta közösségi oldalának követőit az előadására:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában