Kapcsolatok

2023.02.17. 07:14

A Jobbik hatvanmilliós szerződést kötött a CEU alapítójának partnercégével

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a Jobbik és a Soros Györgyhöz köthető Teplán István kapcsolata egészen Vona Gáborig nyúlik vissza.

Forrás: Teplán István/Twitter

Fotó: Bordács Bálint

A CEU-t Soros Györggyel megalapító Teplán István által létrehozott Prosum Alapítvány az egyik partnere annak a cégnek, amelynek hatvanmillió forintos megbízást adott a Jobbik frakciója tavaly év végén – derült ki az Ország­gyűlés honlapjára feltöltött nyilvános szerződésekből. A dokumentum szerint a Nagy-Pál Levente vezette Civitas Intézet Zrt. feladata Az Európai Unió és a szankciós politika megítélése, a magyar lakosság attitűdjei az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban című szakanyag elkészítése volt, 280 oldalas terjedelemben – számol be róla a Magyar Nemzet

A Lukács László György jobbikos frakcióvezető, valamint a Civitas vezérigazgatója által aláírt szerződés 2022. november 16-tól december 6-ig szólt, azaz a cég háromheti megbízásra kapott csaknem hatvanmillió forintot.

A brüsszeli irodával rendelkező alapítványt a 2007-ben a Gyurcsány-kormány személyügyi központját vezető, a CEU-t is megalapító Teplán István hozta létre a Civitas Intézetet is vezető Nagy-Pál Leventével.

A sajtóban korábban megjelent írások szerint a Jobbik és a Soros Györgyhöz köthető Teplán kapcsolata Vona Gáborig nyúlik vissza. A volt pártelnök a G-nap után induló Magyar Nemzet Szalon zárt körű rendezvénysorozat eseményén találkozott először a Soros-egyetem alapítójával, aki aktívan dolgozott a Jobbik újjáépítésén.

Olyannyira, hogy az osztrák Die Pressében egy olyan írást is közölt, amelyben szalonképesnek nevezte az egykori szélsőjobboldali pártot.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában