Ország-világ

2021.06.30. 14:47

Fidesz-KDNP: lakásmutyi körvonalazódik Zuglóban

Lakásmutyi bontakozik ki Zuglóban – jelentette ki Borbély Ádám, a kerület Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője a Bosnyák téren szerdán.

Azt mondta, hogy

Horváth Csaba polgármester a veszélyhelyzet utolsó heteiben szociális bérlakást utalt ki Kisné Szivcsovics Nikolett önkormányzati képviselőnek, pedig a momentumos politikus legalább 540 ezer forintot keres havonta, így nem felel meg a rendeletben foglalt feltételnek.

Az MSZP-s politikus legutóbb arra hivatkozott, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett nem volt mindig önkormányzati képviselő, és nem is lesz mindig az. Ez az érvelés azonban a Fidesz-KDNP szerint nem elfogadható – mondta Borbély Ádám, hozzátéve, hogy a lakbért évente felül kellene vizsgálni. Megjegyezte, hogy sok rászoruló család vár évek óta szociális bérlakásra.

A Fidesz-KDNP felszólítja a momentumos politikust, hogy hozza nyilvánosságra, mennyi a családja jövedelme, és fizesse be a szociális bérlakás díjának és a piaci árnak a különbözetét.

Borbély Ádám úgy fogalmazott: Kisné Szivcsovics Nikolett arra használta fel képviselői státusát, hogy saját lakhatási problémáját megoldja, és ehhez a teljes baloldal asszisztált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában