nehézségek

2020.10.20. 17:00

Mégis megtartják Székelyföld Autonómiájának Napját

A szervezők azt kérik, hogy otthonaikban emlékezzenek meg az ablakokba kihelyezett gyertyákkal, a székely zászló kitűzésével, vagy akinek erre lehetősége van, egy lármafa, egy máglya meggyújtásával a saját udvarában vagy kertjében.

A koronavírus-járvány miatt nehéz körülmények között, de mégis megtartják Székelyföld Autonómiájának Napját – jelentette be kedden Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Amint az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte: szembe kell nézni azzal a helyzettel, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a gyülekezési jogot több helységben korlátozták a hatóságok. Arra kérte a helyi szervezőket, hogy vegyék figyelembe a hatályos korlátozó intézkedéseket.

„Ilyen körülmények között kérjük egyrészt azon települések lakóit, ahol nem lehet gyülekezni, hogy otthonaikban emlékezzenek meg Székelyföld Autonómiájának Napjáról, az ablakokba kihelyezett gyertyákkal, a székely zászló kitűzésével, vagy akinek erre lehetősége van, egy lármafa, egy máglya meggyújtásával a saját udvarában vagy kertjében, vagy esetleg egyházi vagy közbirtokossági magánterületen” – közölte az SZNT elnöke.

Izsák Balázs ugyanakkor kijelentette: semmilyen korlátozó intézkedés nem tiltja viszont a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezésének aláírását, valamint az erre buzdító közösségi oldalak népszerűsítését. És semmi, de semmi nem tiltja, hogy közösen imádkozzunk Székelyföld autonómiájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában