Nagyvilág

2008.10.14. 11:02

Berlusconi szétszedte a pódiumot a Fehér Házban

<p>Különös incidens zavarta meg hétfő este a Fehér Házban a Silvio Berlusconi olasz kormányfő tiszteletére rendezett fogadást: amikor a Cavaliere pohárköszöntője végén "örökké barátok maradunk" szavakkal George Bush amerikai elnök megölelésére készült, nagy buzgalmában szétszedte a pódiumot, amelyről beszélt.</p>

Az olasz-amerikaiak által ünnepelt Columbus Day vendégeinek általános meglepetésére az emelvény felső része leszakadt a talapzatról. Az olasz miniszterelnök azonban megmentette a helyzetet: erősen a kezében tartotta a leszakadt fadarabot, amelyen azért működtek a mikrofonok, és így be tudta fejezni beszédét. Helyzetfelismerését a közönség jóízű nevetéssel és nagy tapssal jutalmazta, az általános rokonszenv-nyilvánításhoz Bush elnök is csatlakozott, miután magához tért első megrökönyödéséből.

Nem ez volt az egyetlen derűs színfolt a fogadáson. Bush méltatta a magas közhivatalt elért olasz-amerikaiakat, Antonin Scaliát és Samuel A. Alito jr.-t, akik közösségükből először kerültek be az amerikai legfelsőbb bíróság bírái közé, valamint Nancy Pelosit, a képviselőház elnökét, akinek esetében az elnök külön hangsúlyozta, hogy ő az első házelnöknő az amerikai törvényhozás történetében. Ez utóbbi tisztséget olaszra "prima donnának" fordították, amit ugyancsak derültség fogadott, az érintett részéről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!