Nagyvilág

2007.06.02. 10:26

Szomáliai célpontot bombázott az amerikai haditengerészet

<p>Az amerikai haditengerészet egyik hajója bombázott egy szomáliai falut, ahova iszlám terroristák vették be magukat - közölték helyi tisztségviselők és szemtanúk szombaton.</p>

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Puntland autonóm régióban végrehajtott akciónak hány áldozata volt.

A Szomália észak-keleti csücskén található Bargalkikötő közelében, a hegyek közt menedéket kereső szélsőséges fegyveresek két csónakkal szerdán érkeztek a területre - mondta el a helyi kormány információs minisztere az AP hírügynökségnek. Az amerikai romboló azután támadott, hogy a helyi csapatok összecsaptak az iszlamista fegyveresekkel.

Az egyik névtelenül nyilatkozó helyi lakos a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy egy repülőgép körözött a terület felett, így irányítva a romboló tüzérségét. A puntlandi hadsereg egyik névtelenül nyilatkozó tisztje az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy három célpontot támadott az amerikai haditengerészet, hozzátéve: a katonák tovább üldözik az iszlamista fegyvereseket, akik között több külföldi, az Al-Kaidához tartozó ember van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!